Derfor skal du tage lån i Danmark og ikke udlandet

Går du og overvejer muligheden for at låne penge i udlandet som f.eks. Tyskland eller Sverige? Så er det måske en god idé at overveje det en ekstra gang inden du hopper i det. Det er nemlig ikke alle der kan låne penge i udlandet, og derfor har vi skrevet denne artikel så du ved præcis hvad du kan låne og hvad du ikke kan låne. Vidste du f.eks. at du skal have et tysk cpr nr for at låne syd for grænsen? Nej – så læs videre her…

Der er renteloft på kviklån

I både Tyskland og Holland er der allerede indført renteloft på sms lån og det går ud over bankerne. De har sværere ved at at tjene penge på de kviklån de sælger, og kan derfor ikke trække lige så mange penge ud til ejerne. Det er selvfølgelig godt for forbrugerne er der er rente loft, men virksomhederne tjener færre penge. Det betyder færre penge til de russiske ejere af kviklåndsudbydere – og det er vi jo egentlig glade for!

Et renteloft betyder, at der kun må være et specielt antal procent ÅOP renter på dit lån. I Danmark kigger man på at implementere et lignende system så ÅOP max må være på mellem 20 og 50 procent. I Danmark er ÅOP (Årlige omkostninger i procent) på flere hundrede procent og det vil politikerne gerne have lavet om på.

Hvis du er enig med dem, så skal du stemme på den røde regering som er dem der gerne vil implementere dette i deres regeringsplan. Kviklån bliver sat i samme kasse som spilreklamer i TV og de vil have det hele forbudt.

Godt eller skidt at tage kviklån?

Det er måske det dummeste spørgsmål i verden. Selvfølgelig er det altid en dårlig idé at tage et kviklån, og det er udelukkende en dum beslutning. Det er ligemeget om du er studerende og har et fuldtidsarbejde. Hvis du optager et lån skal du altid tale med din egen bank først og se om de ikke kan give dig et billigere lån end et kviklån.

Din egen bank har mulighed for at give dig en kassekredit med en fast rente på 18%. Det kan de i hvertfald ho Danske Bank som er en af de største banker i Danmark. Der er vidst kun Nordea og Jyske Bank som er i nærheden af dem, men ikke engang tæt på at være lige så store i Danmark. I øvrigt så tjener bankerne i Danmark mere end rigeligt. De har både råd til at køre i luksusbiler som de leaser igennem luksusleasing.dk og råd til at spise lækker mad. Så man skal ikke have ondt af dem.

Når du optager et sms lån kommer der renter fra dag 1. Og det er sindssygt mange renter, som du ikke skal være særlig glad for at betale. Renterne betyder, at hvis du låner 500 kr så vil du allerede efter én dag skylde dem 550 kr. Det er en rigtig dårlig deal for dig som forbruger, og derfor skal du i stedet for fat på et MasterCard eller få dig en kassekredit hos din egen bank.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *