1, 2, 3 – væk med alger

Alger rammer de fleste danske husejere. Danmarks fugtige vejr og hyppige regn er perfekt for algevækst, hvorfor det er så udbredt et problem. Er du en af de uheldige, så ved du også, hvor svært det er at komme af med igen. De fleste forsøg på egen hånd, resulterer oftest i for meget besvær, og en tilbagevendende algevækst. Det er ikke nemt at slippe af med, men det kan sagtens lade sig gøre. Læs med her, og find ud af hvordan. 

Identificer problemet 

Er din facade præget af en grønlig vækst? Dit tag det samme? Eller er dine fliser belagt af grå/grønne pletter? Om end det er tag, fliser eller facade, alger rammer på et eller andet tidspunkt de fleste danske husejere. Måske kender du allerede til dit algeproblem, og ennda har haft fat i højtryksrenseren, en gang eller to. Alger er ikke nemme at komme af med på egen hånd, og uden den korrekte behandling, så vil algevæksten vende tilbage, gang på gang. Ikke nok med, at alger ødelægger udseendet for, hvad end de gror på, så ødelægger du derudover både dine fliser og facade hver gang du benytter en højtryksrenser for at slippe af med algevæksten. Når du ødelægger overfladen på dine fliser eller facader, modvirker du faktisk bekæmpelsen af dit algeproblem. En ødelagt belægning er nemlig god grobund for algerne, på denne måde ødelægger du altså ikke kun dine fliser mm., du gør også algevæksten værre. 

Hvordan slipper man af med algevækst?

Selvom det kan virke umuligt at komme af med, så findes der løsninger. Du kan i de fleste isenkræmmere og større detailkæder finde gør-det-selv algebehandlinger, disse har dog vekslende virkning og holder ikke særlig vel i det lange løb. Det er til gengæld muligt, at få en professionel algebehandling. Med en professionel algebehandling, kan du med sikkerhed slippe af med din algevækst, om end det er fliser, tag eller facade. Fordelene ved at få fjernet din algevækst professionelt er mange. Først og fremmest slipper du for selv at skrubbe og vaske de ramte arealer, derudover får du en behandling der ikke kan måle sig med den, du får når du køber af gør-det-selv produkter. Slutteligt, så udføres behandlingen af professionelle, som har styr på deres arbejde og ved, hvordan de skal behandle og pleje de inficerede arealer ordentligt. 

Derfor skal algevækst behandles

Rigtig nok, så er algevækst, på trods af dens ikke særligt indbydende udseende, ganske ufarlig. Som boligejer er der altid noget, som der kan kastes penge efter: ny maling, diverse renoveringer osv., men, foruden at være grimt at se på, så er ubehandlet algevækst faktisk ret usundt for dine fliser – og din pengepung. Når vintermånederne, og de tilhørende kolde temperaturer, rammer, så rammes dine algebelagte fliser hårdt. Algevækst, såvel som mosvækst, giver større chance for frostsprængninger i din flisebelægning. Det er derfor vigtigt at få behandlet sin algevækst, og gerne komme den i forkøbet, så det ikke resulterer i ødelagte fliser og facader. En professionel algebehandling kan derfor både være løsningen på skønhedsproblemer, og sikre dig fra at skulle hive flere penge op fra pungen end højst nødvendigt. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *